Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Διαβάζεται σε 1'
Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου
Αεροπορικές επιδρομές AP Photo Hatem Ali

Συριακά μέσα κάνουν λόγο για ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου.

Μια «ισραηλινή επίθεση» εξαπολύθηκε σήμερα με στόχο τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού και της βόρειας συριακής πόλης του Χαλεπίου, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για έκτη μέρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται και να “απλώνονται” σε πολλά μέτωπα, τόσο σε Ισραήλ και Γάζα, όσο και στα σύνορα με Λίβανο και Συρία.

Εκατοντάδες είναι οι άμαχοι νεκροί και τραυματίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες των ΗΠΑ, Ισραήλ, ΟΗΕ και Αιγύπτου για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, 300.00 στρατιώτες και άρματα μάχης είναι σε αναμονή για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου όλες οι υποδομές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Λωρίδα της Γάζας είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης (11/10) “βυθισμένη” στο σκοτάδι, ενώ βρίσκεται στη δίνη μίας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης. Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής σταμάτησε να λειτουργεί αφού τελείωσαν τα καύσιμα, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ρεύμα, γεγονός που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα