Σκάνδαλο Κλίντον: Το FBI ερευνά υπόθεση διαφθοράς με κατηγορούμενη την υποψήφια των Δημοκρατικών

Σκάνδαλο Κλίντον: Το FBI ερευνά υπόθεση διαφθοράς με κατηγορούμενη την υποψήφια των Δημοκρατικών
PHOTOGRAPH: UPI /LANDOV / BARCRO

Μεροληψία υπέρ των χορηγών του ιδρύματος Κλίντον για συμβάσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και παραβίαση του νόμου περί διαφθοράς στο δημόσιο ερευνούν οι αρχές

Έρευνα του FBI σχετικά με την υπόθεση διαρροής απόρρητων email που απέστειλε η Χίλαρι Κλίντον από τον προσωπικό της λογαριασμό, όσο ήταν υπουργός εξωτερικών, φαίνεται πως διερευνά πλέον και την πιθανότητα παραβίασης του νομικού καθεστώτος περί διαφθοράς. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τρεις πηγές από τον οργανισμό στο Fox News, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

"Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα μεροληπτικής συμπεριφοράς σε μεγάλους χορηγούς του Ιδρύματος Κλίντον, που φαίνεται να αποκτούσαν πλεονέκτημα σε ότι αφορούσε σε συμβάσεις με το υπουργείο" αναφέρει η πηγή. Η έρευνα έρχεται έπειτα από χρόνια δημοσιευμάτων στον Τύπο που έκαναν λόγο για ύποπτες αλληλοεπικαλύψεις ανάμεσα στο ίδρυμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ερωτήματα που εγείρονται για το κατά πόσο οι χορηγοί του πρώτου, επωφελούνταν προσοδοφόρων συμβάσεων με την αμερικανική διοίκηση.

Το ίδρυμα Κλίντον είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που αυτή τη στιγμή διαθέτει κεφάλαια ύψους 144 εκατ δολαρίων από χορηγίες και δωρεές. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν η υπόθεση θα συνδυαστεί με το σκάνδαλο των απόρρητων mail, όμως και οι δύο υποθέσεις χρονολογούνται τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο του 2015, οπότε και προέκυψαν τα στοιχεία.

Το Fox News σημειώνει πως η υπόθεση έχει ανατεθεί σε 100 ειδικούς ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα υπέγραψαν συμφωνητικό απορρήτου, αφού αναμένεται να διαχειριστούν μεγάλο όγκο υλικού υψίστης σημασίας. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν πως οι ισχυρισμοί της Κλιντον πως είχε τη διαβεβαίωση πως μπορεί να χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό email μοιάζουν έωλοι. "Μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε πως ήταν προσχεδιασμένη η χρήση του προσωπικού λογαριασμού πριν αναλάβει καθήκοντα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ".

Πηγή: Fox News

SHARE:

24Media Network