Σκάνδαλο Volkswagen: Διορία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στην εταιρία για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα

Σκάνδαλο Volkswagen: Διορία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στην εταιρία για να διευκρινίσει πώς θα συμμορφωθεί με τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα

Στον απόηχο του σκανδάλου οι γερμανικές αρχές έδωσαν διορία στη Volkswagen μέχρι τις 7 Οκτωβρίου προκειμένου να διευκρινίσει με ποιον τρόπο σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ

Οι γερμανικές αρχές απαίτησαν από την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen να εξηγήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου με ποιον τρόπο σχεδιάζει να εφαρμόσει τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ που κατασκευάζει, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild am Sontag.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) ζήτησε από την VW να λάβει δεσμευτικά μέτρα και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα. Εάν η εταιρεία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η KBA προειδοποιεί στη δισέλιδη επιστολή της ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα "ύποπτα" μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

Ο γερμανικός κολοσσός δέχεται επικρίσεις από όλον τον κόσμο αφότου παραδέχτηκε ότι εξόπλισε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα (εκ των οποίων τα 2,8 κυκλοφορούν στη Γερμανία) με ένα λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Η Bild am Sonntag προσθέτει ότι η γερμανική εταιρεία Bosch, δημιούργημα της οποίας είναι το επίμαχο λογισμικό, είχε προειδοποιήσει την VW από το 2007 ότι προορίζεται μόνο για δοκιμές, επισημαίνοντας ότι η τοποθέτησή του σε οχήματα είναι "παράνομη".

Το σκάνδαλο, που εκθέτει την VW παγκοσμίως, οδήγησε ήδη στην παραίτηση του Μάρτιν Βίντερκορν, του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας από το 2007.

Ένας εκπρόσωπος της VW είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα ένα σχέδιο δράσης στη Γερμανία και θα ανακοίνωσε το πότε αναμένεται να γίνει η ανάκληση των αυτοκινήτων προκειμένου να αντικατασταθεί ή να αφαιρεθεί το επίμαχο λογισμικό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Volkswagen
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

360 νεκρά βρέφη: Το πρώτο σκάνδαλο που παραδέχτηκε η VW

Σκάνδαλο Volkswagen: Μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ιταλική βιομηχανία

Το σκάνδαλο της Volkswagen 'καίει' και την Seat

SHARE: