Σκότωσαν 17χρονο διασώστη: "Εγκλημα πολέμου" λένε οι Παλαιστίνιοι

Νεαρό αγόρι στη Γάζα την Τετάρτη
Νεαρό αγόρι στη Γάζα την Τετάρτη AP

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν την Τετάρτη ανήλικο διασώστη κοντά στη Βηθλεέμ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Παλαιστίνιων.

Ένας 17χρονος παλαιστίνιος διασώστης σκοτώθηκε την Τετάρτη από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Σατζίντ Μουζχέρ εργαζόταν ως διασώστης όταν έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά μέσα στον καταυλισμό της Ντεϊσέχ. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση μέσα στον καταυλισμό. "Δεκάδες ταραξίες πέταξαν πέτρες και εμπρηστικές βόμβες εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση μέσων για τη διάλυσή τους". Ο στρατός πρόσθεσε ότι έλαβε μια αναφορά, σύμφωνα με την οποία ο Παλαιστίνιος είχε τραυματιστεί, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

"Η δολοφονία από τις δυνάμεις κατοχής ενός διασώστη, με πραγματικά πυρά στην κοιλιά, είναι έγκλημα πολέμου", δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Ζαουάντ Αουάντ. Η ΜΚΟ Palestinian Medical Relief Society επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο Σατζίντ Μουζχέρ εργαζόταν γι αυτήν.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις. Ο ισραηλινός στρατός εισέρχεται τακτικά στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενου από το Ισραήλ εδάφους τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, για να κάνει συλλήψεις, με συνέπεια να προκαλούνται συχνά συγκρούσεις με τους κατοίκους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ
SHARE: