Σκύλος που είχε κλαπεί ταξίδεψε 3.200 χλμ. για να επιστρέψει στο σπίτι του

Ο σκύλος κατά το ταξίδι της επιστροφής
Ο σκύλος κατά το ταξίδι της επιστροφής KANAWHA-CHARLESTON HUMANE ASSOCIATION/FACEBOOK

Το 9χρονο πίτμπουλ βρέθηκε μήνες μετά την κλοπή του, εννιά πολιτείες και 3.200 χιλιόμετρα μακριά. Χάρη σε 15 εθελοντές επέστρεψε στο σπίτι του λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Στο σπίτι του, στη Μοντάνα των ΗΠΑ, επέστρεψε πριν λίγες μέρες ένας σκύλος, ο οποίος είχε κλαπεί από την ιδιοκτήτριά του τον περασμένο Οκτώβριο και βρέθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια, περισσότερα από 3.200 χιλιόμετρα μακριά.

Ο σκύλος, ένα 9χρονο πίτμπουλ εκλάπη από το σπίτι του, όταν η ιδιοκτήτριά του επέτρεψε σε έναν οικογενειακό φίλο να μείνει μαζί τους. Την ώρα που αυτή ήταν στη δουλειά της, ο υποτιθέμενος φίλος της πήρε χρήματα, διάφορα άλλα αντικείμενα, τον σκύλο της και εξαφανίστηκε.

Μήνες αργότερα, ο άνθρωπος που έκλεψε το σκυλί συνελήφθη στη Δυτική Βιρτζίνια και τότε διαπιστώθηκε ότι το είχε μαζί του. Οι αρχές το έδωσαν σε έναν οργανισμό που ασχολείται με τα ζώα και εκεί ανακάλυψαν ότι έφερε τσιπ. Ο οργανισμός σχεδίαζε να στείλει τον σκύλο στο σπίτι του αλλά ήταν "πολύ μεγάλος", 33 κιλά, για να πετάξει με εμπορική πτήση. Έτσι οι διασώστες ήρθαν σε επαφή με μια ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει να μεταφέρει ζώα.

Δεκαπέντε εθελοντές ενεπλάκησαν στο ταξίδι επιστροφής, οδηγώντας χιλιάδες χιλιόμετρα από τα ανατολικά των ΗΠΑ στα βορειοδυτικά. Διέσχισαν εννέα πολιτείες και περισσότερα από 3.200 χιλιόμετρα, με τον σκύλο να επιστρέφει στην αγκαλιά των αγαπημένων του ανθρώπων λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

SHARE: