Σλοβενία: Βουλευτής παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα σάντουιτς

Σλοβενία: Βουλευτής παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα σάντουιτς

Ο βουλευτής Ντάρι Κράισιτς δήλωσε ότι ενοχλήθηκε γιατί οι υπάλληλοι "φερόντουσαν σαν να μην υπάρχει" και αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του σουπερμάρκετ φεύγοντας με το σάντουιτς.

Βουλευτής του κοινοβουλίου της Σλοβενίας παραιτήθηκε μετά την κλοπή ενός σάντουιτς από κατάστημα στην Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν καμία σημασία για αρκετή ώρα.

Ο Ντάρι Κράισιτς δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ενοχλήθηκε γιατί οι υπάλληλοι "φερόντουσαν σαν να μην υπάρχει" και αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του σουπερμάρκετ φεύγοντας με το σάντουιτς.

Η κλοπή του πέρασε απαρατήρητη, αλλά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος List of Marjan Šarec (Λίστα του Μάριαν Σάρετς, LMS) επέμεινε ότι επέστρεψε στο κατάστημα, πλήρωσε και ζήτησε και συγγνώμη, λέγοντας ότι λυπάται για το "κοινωνικό πείραμα" που έκανε.

ADVERTISING

Η παραδοχή του έγινε αρχικά γνωστή όταν ο 54χρονος βουλευτής διηγήθηκε την εμπειρία του σε συναδέλφους του στο κοινοβούλιο στη διάρκεια συνόδου επιτροπής την Τετάρτη.

"Πρέπει να στεκόμουν τρία λεπτά στο ταμείο", συμπλήρωσε αργότερα σε δηλώσεις που έκανε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο POP.

Τρεις υπάλληλοι του σουπερμάρκετ δεν παρατήρησαν ότι ο Κράισιτς περίμενε στο ταμείο ενώ αυτοί μιλούσαν μεταξύ τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην καθηγητής να μπει στον πειρασμό να ελέγξει την προσοχή τους.

"Κανένας δεν με ακολούθησε, κανένας δεν φώναξε", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η υπερβολική εξάρτηση από τις κάμερες ασφαλείας κάνει μερικές φορές το προσωπικό να "παραβλέπει" κάποια πράγματα.

Οι συνάδελφοί του στο κοινοβούλιο αρχικά γέλασαν με την ιστορία του, όμως την Πέμπτη, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, ο Μπράνε Γκολούμποβιτς, καταδίκασε την πράξη του βουλευτή την οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτη".

"Ανέλαβε τις ευθύνες του γι'αυτό και παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία", πρόσθεσε ο Γκολούμποβιτς, "ευθυγραμμιζόμενος με τα υψηλά ηθικά πρότυπα του LMS".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

SHARE:

24Media Network