Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν 3 στους 4 Γερμανούς

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble addresses a press conference in Berlin on November 27, 2012 after a Eurozone meeting in Brussels.   AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble addresses a press conference in Berlin on November 27, 2012 after a Eurozone meeting in Brussels. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE AFP

Οι τρεις Γερμανοί στους τέσσερις θέλουν να παραμείνει ο Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών

Περίπου οι τρεις Γερμανοί στους τέσσερις θέλουν να παραμείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση της 'Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Μέρκελ αναζητεί εταίρο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη της στις εκλογές της Κυριακής, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Forsa, η καγκελάριος και ο Σόιμπλε κέρδισαν την υποστήριξη των ψηφοφόρων για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κρίση στην ευρωζώνη και το 72% των Γερμανών θέλει να παραμείνει ο ηλικίας 71 ετών Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, θέση την οποία κατέχει από το 2009.

Η Μέρκελ έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός "μεγάλου συνασπισμού".

Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να προσφέρει στο SPD σημαντικές υπουργικές θέσεις συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Οικονομικών.

SHARE:

24Media Network