Σοκ στην Οκλαχόμα: Απολύθηκε και αποκεφάλισε συνάδελφο του. To FBI ανέλαβε τις έρευνες

A worker from Vaughan Foods reacts after one person was stabbed to death and another person, believed to be the alleged assailant, was shot multiple times by an off duty police officer at the food distribution plant in Moore, Okla., Thursday, Sept. 25, 2014. (AP Photo / The Norman Transcript, Kyle Phillips).
A worker from Vaughan Foods reacts after one person was stabbed to death and another person, believed to be the alleged assailant, was shot multiple times by an off duty police officer at the food distribution plant in Moore, Okla., Thursday, Sept. 25, 2014. (AP Photo / The Norman Transcript, Kyle Phillips). AP

Μακελειό στην Οκλαχόμα με μία νεκρή και δύο τραυματίες μετά από επίθεση σε κέντρο διανομής τροφίμων. Έρευνες για τα κίνητρα του δράστη (Vid)

Οι Αρχές της Οκλαχόμα ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή ένας άνδρας που απολύθηκε πρόσφατα από κατάστημα διανομής τροφίμων επιτέθηκε σε δύο γυναίκες, πρώην συναδέλφους του τραυματίζοντας τη μία και αποκεφαλίζοντας τη δεύτερη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε προάστιο της πόλης της Οκλαχόμα.

Ο 30χρονος άνδρας ονόματι Alton Nolen, μαχαίρωσε πολλαπλές φορές την 54χρονη Colleen Hufford και στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι της μέσα στο κατάστημα Vaughan Foods όπου και εργαζόταν.

Στη συνέχεια μαχαίρωσε και την 43χρονη Traci Johnson πριν τον πυροβολήσει ο Mark Vaughan, πρώην αστυνομικός και ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Η γυναίκα που επέζησε και ο δράστης νοσηλεύονται και οι δύο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης και τα θύματα δεν είχαν κάποια άλλη σχέση πέραν της επαγγελματικής, ενώ οι Αρχές εικάζουν πως η επίθεση σχετίζεται με την πρόσφατη απόλυση του από το κατάστημα.

Ωστόσο, διερευνάται και η υπόθεση τρομοκρατίας μιας και ο Alton Nolen είναι μουσουλμάνος και συνάδελφοι του ανέφεραν ότι συχνά τους έκανε "κήρυγμα υπέρ του Ισλάμ". Τώρα, η αστυνομία προσπαθεί να διερευνήσει το αν υπάρχει πιθανή συσχέτιση με τη δράση των τζιχαντιστών αν και αρχικά δεν προκρίνεται σαν αιτία κάτι τέτοιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συνέχιση των ερευνών την αναλαμβάνει το FBI.

Σημειώνεται ότι ο Alton Nolen είχε φυλακιστεί το 2011 για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών καθώς και για βιαιοπραγία εναντίον ανδρών της αστυνομίας. Αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2013 και από την ημέρα πρόσληψης του στο Vaughan Foods είχε επιτεθεί λεκτικά σε συναδέλφους του, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: abc

SHARE:

24Media Network