Σοκαριστικές εικόνες: Τίγρης κατέρρευσε με σπασμούς σε τσίρκο

Σοκαριστικές εικόνες: Τίγρης κατέρρευσε με σπασμούς σε τσίρκο

Το ζώο αφού πρώτα περνά μέσα από φλεγόμενους κύκλους εκτελώντας το καθιερωμένο νούμερο καταρρέει με τον εκπαιδευτή να προσπαθεί να το συνεφέρει με ένα ραβδί - Σοκαρισμένοι οι θεατές

Τη στιγμή που μια τίγρης κατέρρευσε με σπασμούς κατά τη διάρκεια παράστασης σε τσίρκο στη Ρωσία κατέγραψε θεατής με το κινητό του τηλέφωνο. Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη Zena, όπως είναι το όνομα της 6 ετών θηλυκής τίγρης, να καταρρέει με σπασμούς, αφού πρώτα έχει περάσει μέσα από φλεγόμενα δακτυλίδια όπως ορίζει το καθιερωμένο νούμερο στο τσίρκο.

Ο εκπαιδευτής προσπαθεί να συνεφέρει το ζώο που κείτεται λίγα μέτρα από τους θεατές με ένα ραβδί, ενώ την ίδια ώρα άλλοι συντελεστές του τσίρκου του ρίχνουν κουβάδες με κρύο νερό στο κεφάλι. Τελικά, ο εκπαιδευτής τραβά το ζώο από την ουρά ώστε να το απομακρύνει φοβούμενος πως οι υπόλοιπες τίγρεις θα του επιτεθούν βλέποντας το ανήμπορο να αντιδράσει.

Οι παραπάνω εικόνες προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να κατακρίνουν τη μεταχείριση του ζώου. Ωστόσο, η αδερφή του εκπαιδευτή σε δηλώσεις της είπε: “Έκανε ό,τι μπορούσε να για να συνεφέρει την Zena, τα έκανε όλα σωστά, αγγίζοντας τις ζώνες αντανακλαστικών της και ρίχνοντας πάνω της νερό. Το βασικό ήταν να εμποδίσουμε τα υπόλοιπα ζώα να της επιτεθούν. Για αυτά ένα αδύναμο ζώο είναι στόχος, λειτουργεί σαν εντολή να σκοτώσουν. Αν δεν τα είχαμε σταματήσει, θα κατέληγε σε αιματηρό καβγά. Συμβαίνουν αυτά στα ζώα. Ίσως έπαθε υπογλυκαιμία, ίσως είχε ανεβασμένη πίεση, ίσως έφταιγαν οι ορμόνες» κατέληξε.

Πάντως, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η τίγρης έχει συνέλθει πλήρως σύντομα θα επιστρέψει στη σκηνή του τσίρκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα