Σόου στη Βόρειο Κορέα η δίκη του Αμερικανού φοιτητή που κατηγορείται για ‘εγκληματική πράξη’

default image

Σε ζωντανή μετάδοση από τα τηλεοπτικά κανάλια της Βόρειας Κορέας έγινε η δίκη του Αμερικανού φοιτητή που κατηγορείται για "εγκληματική πράξη" σε βάρος της χώρας (Pics)

Η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ απαίτησε να μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση η δίκη του 21χρονου Αμερικανού Otto Warmbier, που συνελήφθη και κρατείται από τα τέλη του περασμένου μήνα κατηγορούμενος ότι διέπραξε “εγκληματική πράξη κατά της χώρας”.

Ο φοιτητής είχε ταξιδέψει στη Βόρειο Κορέα τον περασμένο μήνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Young Pioneer Tours, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ αποθάρρυναν τους πολίτες να ταξιδέψουν προς την απομονωμένη χώρα της άπω ανατολής.

 

Παρόλα αυτά ο Warmbier κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι και να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ, όπου συνελήφθη και λίγες ημέρες μετά την άφιξή του. Η κατηγορία ήταν ότι είχε κλέψει ένα πανό με πολιτικό μήνυμα από χώρο που είναι αποκλειστικά για το προσωπικό του ξενοδοχείου, διαπράττοντας έγκλημα κατά της χώρας και του ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν.

 

Η τιμωρία του ήταν να η διαπόμπευση τους από τα ΜΜΕ της χώρας και φυσικά η δημόσια συγγνώμη του, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι κορεάτες και μη πολίτες.

Ο φοιτητής αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για την προδοσία του. Ενώ, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι αφαίρεσε το πανό για να το δώσει ως δώρο στην μητέρα ενός φίλου του.

 

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης του Οχάιο John Kasich έκανε λόγο για αδικαιολόγητη σύλληψη και απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο Ομπάμα να μεσολαβήσει για την απελευθέρωσή του. Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία που να αιτιολογούν την σύλληψη και την κράτηση του Warmbier.

(Πηγή: BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα