Σουηδία: Διαμαρτυρηθείτε για τον Φλόιντ, αλλά από το διαδίκτυο

Σουηδία: Διαμαρτυρηθείτε για τον Φλόιντ, αλλά από το διαδίκτυο
Στιγμιότυπο από πάρκο στη Σουηδία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού AP

Με τον κορονοϊό ακόμη να καλπάζει στη Σουηδία, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να περιορίζουν τις διαμαρτυρίες τους για κοινωνικά ζητήματα στο διαδίκτυο.

Η σουηδική κυβέρνηση κάλεσε την Πέμπτη τους πολίτες να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους στο διαδίκτυο αφού χιλιάδες άνθρωποι στην Στοκχόλμη αψήφησαν την Τετάρτη τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και διαδήλωσαν για να καταγγείλουν το ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό που έγραφαν “Οι ζωές των μαύρων μετράνε”, συγκεντρώθηκαν επί αρκετές ώρες σε πλατεία στο κέντρο της Στοκχόλμης χθες το απόγευμα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς. Στη Σουηδία ισχύει απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από 50 ατόμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ δήλωσε ότι η διαδήλωση αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, όμως τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες των υγειονομικών αρχών λόγω της covid-19. “Καλώ όποιον επιθυμεί να διαδηλώσει κατά του ρατσισμού να χρησιμοποιήσει καλύτερα τα ψηφιακά μέσα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι και να πεθάνουν”, επεσήμανε.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Σουηδία λόγω του κορονοϊού, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version