Η πτώση των πύργων από ψηλά

Η πτώση των πύργων από ψηλά

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ελικοπτέρου, λίγο μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Το ελικόπτερο πετούσε κοντά στα κτίρια την ώρα της κατάρρευσης. Συγκλονιστικό βίντεο (Vid)

Ένα σπάνιο βίντεο από την επίθεση των δίδυμων πύργων της 11της Σεπτεμβρίου του 2001 έρχεται στο φως της δημοσιότητας 10 χρόνια μετά την επίθεση.

Το 17λεπτο βίντεο ντοκουμέντο είναι τραβηγμένο από το ελικόπτερο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του νομού περί  ελευθερίας της πληροφόρησης, η οποία από το 1966 απαιτεί από αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο βλέπουμε αρχικά την πτήση του ελικοπτέρου γύρω από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου  που φλέγεται.

Στο 4:08  παρατηρούμε τις αντιδράσεις από την  κατάρρευση του Νότιου πύργου, ενώ στο 12:33   βλέπουμε την κατάρρευση του Βόρειου πύργου.

Οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου δείχνουν σοκαρισμένοι από την καταστροφή, ωστόσο είναι σίγουρα πολύ πιο τυχεροί από τους ανθρώπους που βλέπουμε να τρέχουν πανικόβλητοι γύρω από τα κτίρια.

Την 11η Σεπτεμβρίου 2001 δύο επιβατηγά αεροπλάνα των αεροπορικών εταιρειών United Airlines και American Airlines, τα οποία είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες, έπεσαν επάνω στον Βόρειο και τον Νότιο πύργο, με μικρή σχετικά διαφορά χρόνου.

Ακολούθησε η κατάρρευσή του Βόρειου πύργου σε 1 ώρα και 42 λεπτά μετά την πρόσκρουση και του Νότιου πύργου σε 56 λεπτά μετά την πρόσκρουση, παρασύροντας στο θάνατο χιλιάδες πολίτες και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε πέντε γειτονικά κτίρια.

Για την επίθεση κατηγορήθηκε η Αλ-Κάιντα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, το κυνήγι του οποίου έδωσε αφορμή για την επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

SHARE:

24Media Network