Σρι Λάνκα: Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Ντίνες Γκουναουάρντενα

Σρι Λάνκα: Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Ντίνες Γκουναουάρντενα
Ντίνες Γκουναουάρντενα AP Photo/Eranga Jayawardena

Ως νέος πρωθυπουργός στη Σρι Λάνκα, για έβδομη φορά, ορκίστηκε ο Ντίνες Γκουναουάρντενα, μία ημέρα μετά από αυτή του Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε.

Ο Ντίνες Γκουναουάρντενα ορκίστηκε σήμερα, ως νέος πρωθυπουργός στη Σρι Λάνκα, όπως ανέφεραν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η ορκωμοσία του Γκουναουάρντενα έγινε μία ημέρα μετά από την ορκωμοσία του Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ως νέου προέδρου της χώρας.

Ο Γουικρεμεσίνγκε έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές.

Η ορκωμοσία του έρχεται μερικές ημέρες μετά την υπεροχή του Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε σε ψηφοφορία του κοινοβουλίου της χώρας και θα τελέσει ως νέος πρόεδρος μέχρι το 2024.

Ο Βικρεμεσίνγκε, όπως αναφέρει το Reuters, έχει διατελέσει πρωθυπουργός έξι φορές, ενώ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου, μετά την κλιμάκωση της κοινωνικής αναταραχής που προκλήθηκε από την καταστροφική οικονομική κρίση, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσα που διέφυγε στη Σιγκαπούρη.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του πρώην προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο, αφού εκείνος διέφυγε στη Σιγκαπούρη για να γλιτώσει από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την επίσημη κατοικία του και το γραφείο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα