Στα ίχνη του χαμένου MH370: Δεύτερο τμήμα αεροσκάφους βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν

default image

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777, που είχε εξαφανιστεί από τον Μάρτιο του 2014, μετά την εύρεση και δεύτερου κομματιού του αεροσκάφους στο νησί Ρεϊνιόν, του Ινδικού Ωκεανού (pics)

Μετά το τμήμα του φτερού που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, την Τετάρτη, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ακόμη κομμάτι που ενδέχεται να ανήκει στο χαμένο αεροσκάφος της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.

 

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο που εντοπίστηκε κοντά σε παραλία του νησιού πιστεύεται ότι είναι μια από τις πόρτες του αεροσκάφους. Ενώ, σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέρει επιγραφή, πράγμα που θα μπορούσε να δώσει σημαντικά στοιχεία για την επίλυση του μυστηρίου με την εξαφάνιση της πτήσης MH370.

 

Όλα αυτά, τη στιγμή που το πρώτο τμήμα που εντοπίστηκε την Τετάρτη έχει μεταφερθεί στη Γαλλία, προκειμένου να υποβληθεί σε ειδικές εργαστηριακές έρευνες για να αποδειχθεί αν τελικά αυτό το θραύσμα, μήκους δύο μέτρων, ανήκει στο χαμένο Boeing 777. Υπενθυμίζεται ότι στην πτήση επέβαιναν 239 επιβάτες και πλήρωμα, η τύχη των οποίων αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Παρόλα αυτά, γαλλικές δικαστικές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν ότι τα νέα ευρήματα, που εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, εξετάζονται στα πλαίσια της έρευνας για το χαμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο «διέψευσε ότι ερευνώνται αντικείμενα ή συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από ένα αεροπλάνο στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται» για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Νωρίτερα έιχε γίνει γνωστό ότι νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά προέρχονται από ένα αεροσκάφος

(Πηγή: BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα