Στα “σχολεία” της τζιχάντ: Με ποιόν τρόπο το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει ανήλικα

default image

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για την εκπαίδευση παιδιών από το Ισλαμικό Κράτος. Τα προετοιμάζουν για πόλεμο, δείχνοντάς τους εικόνες αποκεφαλισμών

Με καθημερινές προβολές αποκεφαλισμών και βασανιστηρίων, εκπαίδευση με όπλα  σχεδόν ίσα με το μπόι τους και καθημερινά μαθήματα στην εξτρεμιστική θεολογία: για τα αγόρια που μεγαλώνουν σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Εκεί η λέξη εκπαίδευση έχει μια πολύ διαφορετική σημασία απ’ ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

Στα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τη ζωή στη “Σχολή της Τζιχάντ”, όπου τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 10 ενθαρρύνονται να πυροβολούν με AK47 και εξοικειώνονται με τη φρίκη του πολέμου

Ως μέρος της προπαγάνδας που δημιούργησε ο Muassissat al-Furqan για το Ισλαμικό Κράτος, τα μικρά παιδιά εμφανίζονται σε βίντεο τα οποία οι ειδικοί λένε πως είναι μια προσπάθεια να δείξουν την “ουτοπία” του κόσμου σύμφωνα με το Isis.

Σε ένα βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο και έχει τίτλο “Τα φιντάνια του Ισλαμικού Κράτους” ακούγεται στα αραβικά μια φωνή που υπερηφανεύεται ότι αυτά τα “μικρά” είναι σίγουρα για την πίστη τους και την προστασία του Isis.

Στη συνέχεια, παρεμβάλλονται στο βίντεο συνεντεύξεις και αποσπάσματα από τα παιδιά στο “σχολείο” που τραγουδούν και μιλούν, μαζί με τα όπλα τους.

Σε ένα άλλο βίντεο, με τίτλο “Μηνύματα από τη Γη της Τελικής Μάχης” φαίνεται σα να είναι η τελετή… αποφοίτησης. Δείχνει τους “απόφοιτους” στη σειρά, να ακούν μια ομιλία από ένα ηχείο, ενώ οι ενήλικοι – οι οποίοι μάλλον είναι γονείς τους- τους παρακολουθούν. Ένοπλοι άνδρες παρακολουθούν επίσης την τελετή. Η παραγωγή του βίντεο έγινε από την Al-I’tisaam Media, επίσημη πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης του Isis, και επικεντρώνεται στην προβολή του είδους της κοινωνίας που έχει δημιουργηθεί στις ελεγχόμενες περιοχές.


Οι μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον τόπο που γυρίστηκαν τα βίντεο. Τα βίντεο έγιναν γνωστά αφού το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος “έχει δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης για την στρατολόγηση παιδιών σε ένοπλους ρόλους με το πρόσχημα της εκπαίδευσης”.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν τα βίντεο ως “πολύ ανησυχητικά”, καθώς δείχνουν την τάση του Isis να “μιμείται παραδοσιακούς θεσμούς με δικά του “δικαστήρια” και ‘σχολεία”.

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα