Στάχτη έγινε ελληνική εκκλησία στον Καναδά

Στάχτη έγινε ελληνική εκκλησία στον Καναδά

Στις φλόγες τυλίχτηκε η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία 'Κοίμησης της Θεοτόκου' στο Μόντρεαλ στο Καναδά. Ένας μικρός 'θάνατος' για την ελληνική κοινότητα της περιοχής.

Στην ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ στο Καναδά η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία '' Κοίμησης της Θεοτόκου'' ήταν πραγματικά ένα στολίδι. Οι ομογενείς πήγαιναν εκεί για τις προσευχές τους , ενώ υπήρχαν μέσα και πολλά έργα τέχνης καθώς και αγιογραφίες.

Ωστόσο η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς η ελληνική εκκλησία τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε. Μια ώρα μετά τη καθιερωμένη λειτουργία η εκκλησία έπιασε φωτιά με τους κάτοικους να παρακολουθούν την καταστροφή της εκκλησίας ανήμποροι να αντιδράσουν. Μάλιστα κρατούσαν ο ένας τον άλλον καθώς έβλεπαν τις φλόγες να καταστρέφουν το ''στολίδι'' της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ.

Στάχτη έγινε ελληνική εκκλησία στον Καναδά

''Ήταν μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία πραγματικό στολίδι. Υπήρχαν μέσα πολλά έργα τέχνης και αγιογραφίες'', δήλωσε η δημοτικός σύμβουλος της πόλης, Mary Deros.

Στάχτη έγινε ελληνική εκκλησία στον Καναδά

Αρκετοί πιστοί που επισκέπτονταν την εκκλησία δήλωναν πως ο πάτερ Νικόλας Παπαγεωργίου είχε δουλέψει σκληρά για να φτιάξει την εκκλησία και να την διακοσμήσει. ''Είναι μια μεγάλη απώλεια για εμάς γιατί εκεί κάναμε τους γάμους, τις γιορτές, όλα εκεί''. 

Δείτε το βίντεο:

fWnnG4cbNyE

Πληροφορίες από www.cbc.ca

SHARE:

24Media Network