Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τους S-400

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 AP

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε εκ νέου ότι είναι γνωστές σε όλους οι κυρώσεις που προβλέπονται για την Τουρκία στο πλαίσιο του CAATSA. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η αναβολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα των F-35.

Με «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες» απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα δημοσιεύματα που θέλουν να βρίσκεται προ των πυλών η επίσημη παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως η στάση της Ουάσινγκτον για το συγκεκριμένο θέμα είναι «απίστευτα συνεπής» και δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, τόνισε ότι είναι γνωστές σε όλους οι κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων). Όπως μάλιστα υπενθύμισε, στις συγκεκριμένες κυρώσεις περιλαμβάνεται και η αναβολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Παρόλα όμως αυτά η εκπρόσωπος εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η παραλαβή θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως υπάρχουν καθημερινά ρεπορτάζ και πως δεν πρόκειται για «κάτι το πολύ καινούργιο».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες τουρκικές προκλήσεις με το Γιαβούζ - Καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την εισβολή του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ

ΗΠΑ: Πολέμια της άμβλωσης η νέα επικεφαλής της επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

SHARE: