Στέψη Καρόλου: Η χρυσή άμαξα που μεταφέρει το βασιλικό ζεύγος από τα Ανάκτορα στο Αβαείο

Στέψη Καρόλου: Η χρυσή άμαξα που μεταφέρει το βασιλικό ζεύγος από τα Ανάκτορα στο Αβαείο
Η άμαξα που μεταφέρει τον βασιλιά Κάρολο AP

Η στέψη του Κάρολου, του νέου μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας, έφτασε και στο όλο αυστηρό τελετουργικό σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος μετακίνησης του βασιλικού ζεύγους.

Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας μεταφέρεται από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για τη στέψη με τη Diamond Jubilee State Coach, την πιο πρόσφατη προσθήκη της Βασιλικής Συλλογής.

Η άμαξα είναι κατασκευασμένη στην Αυστραλία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, ενώ διαθέτει υδραυλική ανάρτηση, σύστημα θέρμανσης, φωτισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό.

Ωστόσο, το σύντομα εστεμμένο ζευγάρι θα αναχωρήσει από το Αβαείο σε μια μεγαλειώδη πομπή με την 253 χρόνων Gold State Coach, η οποία υπόσχεται μια μάλλον λιγότερο άνετη βόλτα.

Η Χρυσή Επίσημη Αμαξα, κατασκευασμένη το 1762 από ξύλο επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού, χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από το 1831. Έχει μήκος 7μ. και ζυγίζει 4 τόνους. Στην κορυφή της, χερουβίμ συμβολίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, ενώ το μπροστινό τμήμα της είναι διακοσμημένο με Τρίτωνες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα