Στη φυλακή εν ενεργεία βουλευτής της Βραζιλίας

Στη φυλακή εν ενεργεία βουλευτής της Βραζιλίας

Η ιδιότητά του δεν τον γλύτωσε. Πίσω από τα κάγκελα οδηγείται Βραζιλιάνος βουλευτής. Διαβάστε γιατί καταδικάστηκε

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την άμεση φυλάκιση του βουλευτή Νάταν Ντονάντον, ο οποίος είχε καταδικασθεί το 2010 σε κάθειρξη 13 ετών για υπεξαίρεση χρημάτων, μία απόφαση πρωτοφανής από την ψήφιση του Συντάγματος της χώρας το 1988, ανακοινώθηκε από πηγές του.

"Πρόκειται για το πρώτο μέτρο φυλάκισης που διατάσσεται από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο" από την ημερομηνία αυτή, ενημέρωσε εκπρόσωπός του.

Η σημερινή ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε να "διαταχθεί η φυλάκιση" του Νάταν Ντονάντον, βουλευτής του κεντρώου Κόμματος του Βραζιλιάνικου Δημοκρατικού Κινήματος (PMDB), που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό και είχε καταδικασθεί το 2010 σε κάθειρξη 13 ετών, καθώς είχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατές ακυρωτικές προσφυγές κατά της προηγούμενης απόφασης, εξήγησε η ίδια πηγή.

Το μέτρο αυτό ελήφθη την στιγμή που μαίνονται οι ιστορικής διάστασης διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της κακοδιαχείρισης των δημοσίων υπηρεσιών και της διαφθοράς των πολιτικών ταγών.

Ο Ντονάντον καταδικάσθηκε για συνεργασία με κακοποιούς και διασπάθιση χρημάτων την εποχή που ήταν οικονομικός διευθυντής του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Πολιτείας Ροντόνια στην Αμαζονία. "Υπεξαιρούσε κεφάλαια μέσω πλαστών διαφημιστικών συμβολαίων", διευκρίνισε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Στη Βραζιλία, οι κοινοβουλευτικοί προστατεύονται από τη νομοθεσία που εμποδίζει τους εν ενεργεία πολιτικούς να δικάζονται από κανονικά δικαστήρια και αυτός είναι ο λόγος που οι υποθέσεις αυτές παίρνουν την άγουσα για ανώτατα δικαστικά όργανα, που εξαιτίας της γραφειοκρατίας καθυστερούν στην έκδοση αποφάσεων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network