Στήριξη Μπάιντεν για την απομείωση του χρέους

Στήριξη Μπάιντεν για την απομείωση του χρέους

Με την διαπίστωση πως "ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους", ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρέσχε απλόχερη πολιτική στήριξη στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα

Εξαιρετικά θερμό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πίστωσε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα “ηρωικά βήματα”. “Οφείλετε να τα καταφέρετε, έχετε κάνει ηρωικά βήματα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στην “γραμμή” που είχε και επί προεδρικής θητείας Ομπάμα, ότι δηλαδή πρέπει να απομειωθεί το ελληνικό χρέος: “Έχει έρθει η ώρα για ελάφρυνση χρέους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Ήρθε η σειρά των εταίρων”

Πέραν του πρώην Αμερικανού αντιπροέδρου, μηνύματα στους πιστωτές έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός. “Τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους δανειστές “να είναι ειλικρινείς” με την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι χαίρεται “που ξαναβλέπει” τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του μετά την λήξη της προεδρίας Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, τον ενημέρωσε για την έδρα που κατέχει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια για τις διεθνείς σχέσεις και την εσωτερική πολιτική, αλλά και για την δραστηριότητα που αναπτύσσει κατά του καρκίνου μέσω του “ιδρύματος Μπάιντεν”.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα