Στήριξη της Χιλής στον Μπολσονάρου

Στήριξη της Χιλής στον Μπολσονάρου
O πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα (αριστερά) με το βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο AP

Τη στήριξή του στον Ζάιρ Μπολσονάρου-τουλάχιστον για το οικονομικό του πρόγραμμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα.

Tην πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης ο Ζάιρ Μπολσονάρου την πήρε πριν καν επικρατήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Βραζιλία.

Δεν του την έδωσε βέβαια η βραζιλιάνικη βουλή αλλά ο Σεμπάστιαν Πινιέρα σε φόρουμ που διοργάνωσε η ισπανική εφημερίδα “El Pais” την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Χιλής, κεντροδεξιός στο ιδεολογικό του αφήγημα, τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ακροδεξιού, επίδοξου προέδρου της Βραζιλίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Γιατί; Διότι, όπως τόνισε ο Πινιέρα, “μιλά για πολλές ιδιωτικοποιήσεις, μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και συγκρότηση μετώπου κατά της διαφθοράς”.

Κατά τον Χιλιανό πρόεδρο, αυτές είναι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές δράσεις που πρέπει να γίνουν πάση θυσία από το νέο πρόεδρο.

Όταν όμως η συζήτηση πήγε προς το ξενοφοβικό και ομοφοβικό προφίλ του Μπολσονάρου, ο Πινιέρα δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Προφανώς έχει και αυτό τη σημασία του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα