Στις 13 Απριλίου η επανάληψη της δίκης του Μουμπάρακ

Στις 13 Απριλίου η επανάληψη της δίκης του Μουμπάρακ

Η 13η Απριλίου ορίστηκε για την επανάληψη της δίκης του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ

Η νέα δίκη του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ που καταδικάστηκε σε ισόβια των περασμένο Ιούνιο για το θάνατο διαδηλωτών το 2011 θα αρχίσει στις 13 Απριλίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο MENA.

"Ο πρόεδρος του εφετείου του Καΐρου Σαμίρ Αμπούλ Μαάτι όρισε την 13η Απριλίου ημέρα επανεκδίκασης της υπόθεσης του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, των δύο γιων του Γκαμάλ και Αλάα, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλι, έξι συνεργατών τους και του επιχειρηματία Χουσέιν Σάλεμ", διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου και σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας παρουσιάζει κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και υπέρταση.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ο αλ-Αντλι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για τους θανάτους των διαδηλωτών από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης πριν από δύο χρόνια που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ. Αντίθετα οι έξι συνεργάτες τους ανώτατοι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.

Οι δύο γιοι του Μουμπάρακ θα δικαστούν για διαφθορά. Την ίδια κατηγορία θα αντιμετωπίσει ξανά ο ίδιος ο Μουμπάρακ και ο Σάλεμ, ο οποίος διαφεύγει στην Ισπανία.

Η επανάληψη της δίκης δεν μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή αυστηρότερων ποινών. Αλλά στους κατηγορούμενους μπορεί να επιβληθεί και πάλι ισόβια κάθειρξη ή ακόμα και να απαλλαχθούν.

SHARE: