Στις ΗΠΑ πιθανόν η ευθύνη για τις εκρήξεις που σκότωσαν 200 άμαχους στη Μοσούλη

Στις ΗΠΑ πιθανόν η ευθύνη για τις εκρήξεις που σκότωσαν 200 άμαχους στη Μοσούλη

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι άμαχοι να χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες από τους τζιχαντιστές, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε λόγο και για πιθανό "ατύχημα"

Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ αναγνώρισε την Τρίτη πως είναι πιθανό ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να έχει ευθύνη για τις εκρήξεις στη Μοσούλη, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή αμάχων στη Μοσούλη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Για τους εν λόγω βομβαρδισμούς διεξάγεται έρευνα, και σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο εξετάζεται το ενδεχόμενο η ευθύνη να ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ADVERTISING

«Η αρχική εκτίμησή μου είναι πως πιθανόν είχαμε ένα ρόλο σε αυτές τις απώλειες. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν (οι άμαχοι) συγκεντρώθηκαν εκεί από τον εχθρό. Έχουμε ακόμη ανάλυση να κάνουμε» ανέφερε ο υποστράτηγος Στιβ Τάουνσεντ μιλώντας, μέσω βιντεοσύνδεσης από το Ιράκ, σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο. «Πιθανόν επίσης να επρόκειτο για έναν συνδυασμό».

«Φαίνεται σαν πράγματι έτσι να έγινε», δηλαδή σαν οι άμαχοι να χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες, πρόσθεσε ο ανώτερος αμερικανός αξιωματικός. Δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ένα «ατύχημα».

Στη Μοσούλη έχουν σταλεί ερευνητές του αμερικανικού στρατού για να εξακριβώσουν εάν οι εκρήξεις οι οποίες κατέστρεψαν κτίρια και σκότωσαν πάνω από 200 ανθρώπους τη 17η Μαρτίου στη συνοικία αλ Τζαντίντα της δυτικής Μοσούλης οφείλονταν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού ή σε εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές.

(Φωτογραφία: AP Photo / Khalid Mohammed, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιράκ: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μοσούλη

ΟΗΕ: Ο συριακός στρατός βομβάρδισε την πηγή πόσιμου νερού της Δαμασκού

Βίντεο: Ιρακινός στρατιώτης θυσιάζεται για να σώσει τους συντρόφους του

24Media Network