Στο 'κόκκινο' οι σχέσεις Μόσχας - Λονδίνου για τον πόλεμο στη Συρία

Boris Johnson at the topping out ceremony for London's largest ever new build hotel, the 1021 room Park Plaza Westminster Bridge Hotel, overlooking the Houses of Parliament London, UK. July 21st, 2009.


JASON ALDEN
0781 063 1642
www.jasonalden.com
Boris Johnson at the topping out ceremony for London's largest ever new build hotel, the 1021 room Park Plaza Westminster Bridge Hotel, overlooking the Houses of Parliament London, UK. July 21st, 2009. JASON ALDEN 0781 063 1642 www.jasonalden.com JASON ALDEN

Για ελλιπή κατανόηση των εξελίξεων κάνει λόγο το Κρεμλίνο αναφορικά με την ακύρωση της επίσκεψης στη Μόσχα του Μπόρις Τζόνσον. Έγκλημα πολέμου “υπό το βλέμμα” της Ρωσίας, χαρακτήρισε την επίθεση με χημικών ο Βρετανός ΥΠΑΜ

Η ένταση στις διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία, κλιμακώνεται με την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, κατά της Συρίας. Ελλιπή κατανόηση των εξελίξεων στη Συρία, δείχνει η ακύρωση της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα επίσκεψης του Μπόρις Τζόνσον στη Μόσχα, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ. Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, αναφέροντας πως τα εγκλήματα πολέμου του Άσαντ έγινα υπό το βλέμμα της Μόσχας.

Η απόφαση του Βρετανού υπουργού των Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε αύριο στη Ρωσία, δείχνει την ελλιπή κατανόηση των εξελίξεων στη Συρία, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ ακύρωσε την επίσκεψή του, μετά την επίθεση με χημικό αέριο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, σε περιοχή της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προκαλώντας την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι ότι απόφαση για την ακύρωση της επίσκεψης από το Λονδίνο έδειξε για ακόμη μία φορά, ότι υπάρχει ελάχιστο κέρδος από ενδεχόμενες συνομιλίες με τη Βρετανία, η οποία δεν έχει πραγματική επιρροή έναντι των διεθνών εξελίξεων.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον άσκησε κριτική στην υποστήριξη που προσφέρει η Ρωσία στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση με χημικά που έγινε την περασμένη Τρίτη σε περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες ως έγκλημα πολέμου που έγινε “υπό το βλέμμα” της Ρωσίας.

Από την επίθεση αυτή, βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 70 άνθρωποι προκαλώντας την εκδήλωση της πολλαπλής πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ, κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε την επίσκεψη στη Μόσχα

SHARE: