Στο κτίριο της Unesco η σημαία της Παλαιστίνης

Στο κτίριο της Unesco η σημαία της Παλαιστίνης

Ο Μαχμούντ Αμπάς ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο κεντρικό κτίριο της Unesco. Συγκινημένος ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος. Σκληρή στάση από το Ισραήλ. Δείτε το βίντεο (Vid)

Στον ουρανό του Παρισιού, στο κεντρικό κτίριο της UNESCO  κυματίζει η  σημαία της Παλαιστίνης. Την σημαία ύψωσε  παρουσία 50 διπλωματών αλλά και δημοσιογράφων ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η κίνηση αυτή να ανοίξει τον δρόμο "για τη διεθνή αναγνώριση της χώρας".

Υπό βροχή, οι δημοσιογράφοι και οι ξένοι διπλωμάτες χειροκροτούσαν υποδεχόμενοι το τελευταίο μέλος της UNESCO.

Καθώς ο παρακολουθούσε τη σημαία με τα χρώματα της Παλαιστίνης (κόκκινη, μαύρη, πράσινη και λευκή) να κυματίζει υπό βροχή,

Ο Αμπάς δήλωσε ότι "είναι συγκινητικό να βλέπουμε τη σημαία μας δίπλα σε αυτές των άλλων κρατών", ενώ τόνισε ότι είναι "ιστορική στιγμή" μιας και πρόκειται για την "πρώτη αναγνώριση" της Παλαιστίνης.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, δήλωσε  ότι ελπίζει πως η ένταξη της Παλαιστίνης στον Οργανισμό θα προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του το Ισραήλ, όμως, δηλώνει ότι η ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO δεν θα φέρει αλλαγές στην περιοχή, αντιθέτως θα απομακρύνει την προοπτική μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Palestinians raise flag at UNESCO

SHARE:

24Media Network