Στο Λευκό Οίκο στις 19 Μαρτίου ο Μπολσονάρο

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο κατά την ορκωμοσία του
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο κατά την ορκωμοσία του AP

Ελάχιστους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ζάιρ Μπολσονάρο θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο στις 19 Μαρτίου και αναμένεται να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ άλλων θεμάτων και την κατάσταση στην Βενεζουέλα, ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του για τον Τραμπ, και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία έπειτα από την νίκη Μπολσονάρο στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, οι δύο ηγέτες μίλησαν για την «ισχυρή δέσμευσή τους να εργαστούν πλάι-πλάι» σε ζητήματα που επηρεάζουν τις χώρες τους.

ADVERTISING

Πριν ακόμη την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε ταχθεί ενάντια στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα και έκτοτε έχει εντείνει την κριτική του. Η Βραζιλία συγκαταλέγεται στις περίπου 50 χώρες που αναγνωρίζουν τον ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας , συμπλέοντας με την πολιτική της Ουάσινγκτον.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network