Στο λιμάνι της Λεμεσού το “Σαρλ Ντε Γκωλ” – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στο λιμάνι της Λεμεσού το “Σαρλ Ντε Γκωλ” – Εντυπωσιακές φωτογραφίες
Στο λιμάνι της Λεμεσού το "Σαρλ Ντε Γκωλ" AP

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Αναλυτικά οι δυνάμεις που μεταφέρει.

Την ικανοποίησή του από τη φιλοξενία στην Κύπρο, «η οποία ήταν πάντα εταίρος του γαλλικού ναυτικού», εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης Task Force 473.

Στο πλαίσιο φιλοξενίας ΜΜΕ στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, που ναυλοχεί από το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού, ο υποναύαρχος Aussedat, ανέφερε πως η ναυτική δύναμη Task Force 473 αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και μια σειρά από υποστηρικτικά πλοία, τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση “Inherent Resolve”, κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο λιμάνι της Λεμεσού το "Σαρλ Ντε Γκωλ" AP

Αν και πλέον δεν υφίσταται Ισλαμικό Κράτος, σημείωσε, υπάρχουν δραστηριότητες μαχητών του που η συμμαχία προσπαθεί να τερματίσει, ενώ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως, μέχρι στιγμής, δεν χρειάστηκε η προσβολή στόχων από τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου.

Στο λιμάνι της Λεμεσού το "Σαρλ Ντε Γκωλ" AP

Η συμβολή μας στην επιχείρηση, είπε, επικεντρώνεται σε αναγνωριστικές πτήσεις για συλλογή πληροφοριών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμοπόλεμα για να δείξουν την παρουσία τους από αέρος κι εάν υπάρχει ανάγκη από τη συμμαχία, μπορούσε να προχωρήσουμε σε προσβολή στόχων».

Στο λιμάνι της Λεμεσού το "Σαρλ Ντε Γκωλ" AP

Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην ξανά στην Κύπρο, την οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία, χαρακτηρίζοντας την ως έναν καλό εταίρο του γαλλικού ναυτικού.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου, Capt. Guillaume Pinget, ανέφερε πως το Charles de Gaulle αναχώρησε από την Τουλόν της Γαλλίας στις 21 Ιανουαρίου και έπειτα από ένα μήνα στη θάλασσα, το προσωπικό θα ξεκουραστεί στην Κύπρο, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο αεροπλανοφόρο βρίσκονται 1.200 ναύτες και 600 πεζοναύτες, καθώς και μέλη της ναυτικής δύναμης, ενώ στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το αεροπλανοφόρο θα μπορούσε να παραμείνει στη θάλασσα για μεγάλες χρονικές περιόδους, αφού μπορεί να ανεφοδιαστεί και να εξοπλιστεί εν πλω, ωστόσο σημείωσε πως το προσωπικό πρέπει να ξεκουράζεται κατά διαστήματα στη στεριά.

Στο λιμάνι της Λεμεσού το "Σαρλ Ντε Γκωλ" AP

Υπενθύμισε, ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε ξανά το λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016 και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο εξυπηρέτησης και φιλοξενίας στην Κύπρο.

Το Charles De Gaulle αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version