news 24/7

ΓΑΛΛΙΑ

Εμανουέλ Μακρόν

Στη δημοσιότητα η επιστολή Μακρόν για την "μεγάλη διαβούλευση" με τους Γάλλους

«Θέλω να μετατρέψω μαζί σας την οργή σε λύσεις», δηλώνει στο τέλος της επιστολής του, την οποία είχε αναγγείλει κατά το μήνυμά του για το νέο έτος εν μέσω της κρίσης των κίτρινων γιλέκων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ

Η "Μεγάλη Εθνική Συζήτηση" τελευταία ελπίδα του Μακρόν για να ηρεμήσει τα κίτρινα γιλέκα

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσουν τα επεισόδια, κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα.

Διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα δίπλα σε φλεγόμενο ποδήλατο στα Ηλύσια Πεδία

Οι πληγές που μετρούν τα "κίτρινα γιλέκα" και ο μεγάλος κίνδυνος της flash ball

Στη μέχρι στιγμής δράση τους στη Γαλλία τα "κίτρινα γιλέκα" έχουν καταγράψει πολλούς τραυματίες. Τι λέει η στατιστική για τους 83 ανθρώπους που έχουν πληρώσει ακριβά τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Συντριβή Mirage στη Γαλλία: Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι

Το μαχητικό αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ την Τετάρτη. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν συντρίμμια του και ένα αλεξίπτωτο, σκορπώντας ελπίδες ότι μπορεί οι δύο πιλότοι να είχαν επιζήσει της συντριβής.

Οχήματα καίγονται στην πρόσφατη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι

Γαλλία: Με αυστηρότερες κυρώσεις κατά των διαδηλώσεων απαντά η κυβέρνηση στα "κίτρινα γιλέκα"

"Να τιμωρήσουμε εκείνους που δεν σέβονται την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρχές για τις διαδηλώσεις, εκείνους που συμμετέχουν σε μη δηλωμένες διαδηλώσεις, εκείνους που πάνε στις διαδηλώσεις φορώντας κουκούλες" δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Διαδηλωτές των "Κίτρινων Γιλέκων"

Τα "Κίτρινα Γιλέκα" κατεβαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας

Έχουν καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να συγκεντρωθεί στα συμβολικά σημεία των μεγάλων πόλεων της επαρχίας, ιδίως στο Μπορντώ, την Τουλούζη και τη Λιόν, αλλά επίσης και του Παρισιού.

Beyonce και Jay Z γύρισαν videoclip μπροστά στη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο

Beyonce - Jay Z εκτόξευσαν τον αριθμό των επισκεπτών στο μουσείο του Λούβρου

Το δημοφιλές ζευγάρι είχε γυρίσει βίντεο κλιπ εντός του μουσείου, τραγουδώντας μπροστά από τη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου και άλλα περίφημα έργα τέχνης που φιλοξενούνται εκεί.

Από τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων

Κίτρινα γιλέκα: Ούτε δαιμονοποίηση ούτε υποταγή στο αυθόρμητο

Τρεις Έλληνες ο ιστορικός Βλαχόπουλος Γιάννης, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας Αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) και ο μουσικός Γιάννης Τζιάλλας που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία αναλύουν στο News 24/7 την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, τη σχέση του με την εργατική τάξη και τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ

Έτινγκερ: Να αναλάβει η Ε.Ε. ενέργειες σε βάρος της Γαλλίας

"Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους. Καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της" δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Κορυφώνεται η βία στη Γαλλία: Αστυνομικός τραβά πιστόλι εναντίον "κίτρινου γιλέκου"

Κορυφώνεται η βία στη Γαλλία: Αστυνομικός τραβά πιστόλι εναντίον "κίτρινου γιλέκου"

Σοκαριστικό στιγμιότυπο από τη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων" το Σάββατο στο Παρίσι κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα. Αστυνομικός τραβά πιστόλι εναντίον διαδηλωτή. Η συνέχεια δεν είναι αυτή που φαντάζεστε.

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση του Σαββάτου

Συνεχίζουν απτόητα τα "κίτρινα γιλέκα": "Ο βασιλιάς Μακρόν έδωσε ψίχουλα"

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των διαδηλωτών έχει μειωθεί, τα "κίτρινα γιλέκα" εξακολουθούν να κατεβαίνουν στους δρόμους. Νέες διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο. Οργή κατά Μακρόν.

Δακρυγόνα στη Σανζ Ελιζέ του Παρισιού στη νέα κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων

Κίτρινα γιλέκα: Υποτονική η κινητοποίηση του Σαββάτου - Δακρυγόνα και συλλήψεις

Αισθητά λιγότεροι οι συμμετέχοντες στη νέα κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων". Διαδήλωσαν σε γενικές γραμμές ειρηνικά, με εξαίρεση μικρής έκτασης επεισόδια σε ορισμένες πόλεις.

Κίτρινα γιλέκα

Με γυμνόστηθες Femen η "πέμπτη πράξη" για τα "κίτρινα γιλέκα"

Σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές προχώρησαν οι γαλλικές αρχές που βρίσκονται σε συναγερμό, αν και η κινητοποίηση του Σαββάτου μοιάζει μικρότερη από αυτές που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.