Στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση ο Μπολσονάρο

Στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση ο Μπολσονάρο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο στην Μπραζίλια AP

Σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο πρόκειται τη Δευτέρα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί το σωληνάκι κολοστομίας και να γίνει η επανασύνδεση του εντέρου του (αναστόμωση) για την αποκατάσταση μιας διαδικασίας που είχε κριθεί απαραίτητη έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί και η οποία σχεδόν του στοίχισε τη ζωή στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Σεπτέμβριο.

Οι γιατροί συνέστησαν στον 63χρονο Μπολσονάρου ανάπαυση για 48 ώρες μετά το χειρουργείο και κατά την περίοδο αυτή θα εκτελεί χρέη προέδρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάουλο την Κυριακή και αργότερα ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο ντυμένος με την νοσοκομειακή ρόμπα.

Στο βίντεο συνόψιζε τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν το δυστύχημα με την κατάρρευση φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο– απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων– στην πόλη Μπρουματζίνιου που βρίσκεται στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις στη νοτιοανατολική Βραζιλία με 58 νεκρούς και 305 αγνοούμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα