Στο πόδι οι Παλαιστίνιοι της Ελλάδας για το σχέδιο Τραμπ: "Είναι η κλοπή του αιώνα"

Παλαιστίνη
Παλαιστίνη AP

Το σχέδιο Τραμπ προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους εν Ελλάδι Παλαιστίνιους που αντέδρασαν με ανακοίνωση.

Με οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας στο σχέδιο Τραμπ για την λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος. 

Αναλυτικά

ADVERTISING

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, μαζί με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζει κι απορρίπτει πλήρως τη λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» που ανακοινώθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το σχέδιο αυτό των ΗΠΑ και του Ισραήλ δεν είναι ούτε «συμφωνία του αιώνα», όπως το αποκαλεί ο Τραμπ, ούτε «ευκαιρία του αιώνα», όπως το αποκαλεί ο Νετανιάχου. Είναι η κλοπή του αιώνα! Με το σχέδιο αυτό, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποπειρώνται να κλέψουν ό,τι έχει απομείνει από τα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης και να εκπληρώσουν τις επεκτατικές βλέψεις του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των νόμιμων κι αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του, όπως αυτά ορίζονται κι αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμενων Εθνών.

Το σχέδιο αυτό είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής των τετελεσμένων της κατοχής κι αποτελεί κατάφωρη και προκλητική παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, που απαγορεύει ρητά την απόκτηση ή προσάρτηση εδαφών με τη χρήση βίας, και θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλα τα κράτη και για όλους τους λαούς του κόσμου, αντικαθιστώντας τη δύναμη του δικαίου με το δίκαιο της δύναμης.

Με το σχέδιο αυτό το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αποποιούνται όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, μέσα στο Λευκό Οίκο και ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας, για τη λύση των δύο κρατών και προσπαθούν να εδραιώσουν μια απροκάλυπτη πολιτική εποικισμού, επεκτατισμού, αποικιοκρατίας, και απαρτχάιντ, σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της.

Το σχέδιο αυτό στερείται οποιασδήποτε νομιμότητας και καλούμε τους φίλους λαούς να το απορρίψουν και να αρνηθούν τη συμμετοχή των χωρών και των κυβερνήσεων τους σε αυτό, ώστε να μην του προσφέρουν καμία νομιμοποίηση. Ο Τραμπ κι ο Νετανιάχου ξέρουν ότι το σχέδιο τους αυτό δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει δεκτό, ούτε από τον παλαιστινιακό λαό ούτε από τη διεθνή κοινότητα, και γι αυτό καθυστέρησαν πάνω από τρία χρόνια την ανακοίνωση του, για να συμπέσει με την κοινή προεκλογική εκστρατεία που διεξάγουν μαζί σε ΗΠΑ κι Ισραήλ!

Οι προκλητικές αυτές προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ δεν θα πτοήσουν τον παλαιστινιακό λαό, που θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του για το δικαίωμα επιστροφής, για την αυτοδιάθεση, για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας του, και για την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Καλούμε τις παλαιστινιακές πολιτικές παρατάξεις να γυρίσουν τη σελίδα του διχασμού, και να συσπειρωθούν υπό την ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού, ώστε να μπορέσει ο λαός μας ενωμένος να αντισταθεί σε αυτή την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση.

Εκφράζουμε την εδραιωμένη πεποίθηση μας ότι με την αλληλεγγύη όλων των ανθρώπων στον κόσμο που πιστεύουν στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, και όλων των φίλων λαών, συμπεριλαμβανομένου του φίλου Ελληνικού λαού, ο παλαιστινιακός λαός θα νικήσει! Η δικαιοσύνη θα νικήσει! Η ελευθερία θα νικήσει!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network