Ένας άνδρας συνελήφθη στη βόρεια Στοκχόλμη μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ

Ένας άνδρας συνελήφθη στη βόρεια Στοκχόλμη μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ

Ανθρωποκυνηγητό στη Στοκχόλμη για τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης με φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη οκτώ. Διέφυγε μέσω του μετρό, ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα φαίνεται πως ο άνδρας συνελήφθη και ομολόγησε

Συνελήφθη σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ ο οδηγός του φορτηγού που εξαπέλυσε επίθεση σήμερα στη Στοκχόλμη, η οποία όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα που αναζητείται και μάλλον πρόκειται για τον ίδιο άνδρα. “Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο”, ανέφερε ένας αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, που φορά μια μαύρη κουκούλα. Οι εικόνες αυτές τραβήχθηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο. Η αστυνομία τόνισε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι επίκειτο μια επίθεση στη Σουηδία.

Όπως μεταδίδει το Sky News ο άνδρας που φέρεται να έκλεψε το φορτηγό και να το οδήγησε πάνω στο πλήθος διέφυγε πεζός από το σημείο και χρησιμοποίησε το δίκτυο του μετρό. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Παράλληλα, πληροφορίες που θέλουν έναν ύποπτο να βρίσκεται στα χέρια των αρχών μάλλον διαψεύδονται.

Από την άλλη, αναφέρονται πυροβολισμοί σε άλλο σημείο της πόλης, σε απόσταση 20′ λεπτών από το σημείο όπου συνέβη η επίθεση.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το φορτηγό, ανέφερε πως το όχημα εκλάπη την ώρα που ο οδηγός του ξεφόρτωνε εμπορεύματα σε συνεργαζόμενο εστιατόριο της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στη Σουηδία, μετά την επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη, υπογραμμίζοντας ότι μια επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας είναι «μια επίθεση εναντίον όλων μας».

Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της ΕΕ) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα» επισήμανε ο Γιούνκερ σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν. «Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της ΕΕ) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους το μεσημέρι της Παρασκευής, σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας όπως όλα δείχνουν τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους οκτώ. Το περιστατικό που οι αρχές ερευνούν αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, συνέβη σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη

Την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη καταδικάζει απερίφραστα ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων».


Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο για το τραγικό γεγονός του φορτηγού που έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στον σουηδικό λαό

«Απαίσια νέα από τη Στοκχόλμη σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στον σουηδικό λαό», έγραψε στα αγγλικά στο λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/SKY NEWS

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα