Στον κατάλογο των 10 εταιριών που ρυπαίνουν περισσότερο στην ΕΕ η Ryanair

Στον κατάλογο των 10 εταιριών που ρυπαίνουν περισσότερο στην ΕΕ η Ryanair
Προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair (φωτογραφία αρχείου) 123RF

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι η αεροπορική εταιρία Ryanair βρίσκεται μεταξύ των 10 εταιριών που ρυπαίνουν περισσότερο.

H Ryanair είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία που βρίσκεται μέσα στις 10 εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ρυπαίνουν περισσότερο.

Δεν πρόκειται για αυθαίρετη ερμηνεία αλλά για τα επίσημα στοιχεία της ομάδας Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα (και τα οποία αναδημοσιεύει το BBC και άλλα μεγάλα ΜΜΕ).

Σύμφωνα μ’ αυτά τα στοιχεία, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 6,9% πέρυσι. Από την πλευρά της η Ryanair τόνισε ότι “πρόκειται για την καθαρότερη και πιο “πράσινη” αεροπορική εταιρία της Ευρώπης”.

Και τα δύο είναι μάλλον απίθανο να ισχύουν φυσικά. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι οι άλλες εννιά εταιρίες που βρίσκονται στον κατάλογο με τις 10 που μολύνουν περισσότερο δραστηριοποιούνται στον τομέα των μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιούν λιγνίτη. Επτά από αυτές είναι γερμανικές.

Αποτελεί, τέλος, πραγματικότητα ότι η ρύπανση που προέρχεται από τις αεροπορικές εταιρίες έχει αυξηθεί κατά 2/3 από το 2005 έως και σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα