Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων στη Ν. Υόρκη. Πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του Ν. Παππά

Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων στη Ν. Υόρκη. Πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του Ν. Παππά

Δημοσιογράφοι του Star και του Alpha φόρεσαν περούκες και πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Alpha και του Star, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι "έχουν τεράστια ευθύνη, οι δύο δημοσιογράφοι που το έκαναν, αλλά πρέπει να πουν και ποιοι τους έβαλαν να το κάνουν". Άφηναν έτσι να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για εργαζόμενους σε δυο κανάλια που δεν πήραν άδεια. 

Το NEWS 247 έχει στη διάθεσή του τα ονόματα των δύο δημοσιογράφων, ωστόσο αναμένει την επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στόχος τους ήταν να βγάλουν με οποιονδήποτε τρόπο ρεπορτάζ για το κόστος της ελληνικής αποστολής, ωστόσο η πλαστογράφηση της υπογραφής δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το πώς ακριβώς θα παρουσίαζαν αυτό το κόστος.

Οι δυο δημοσιογράφοι έκαναν δοκιμές χρησιμοποιώντας την υπογραφή συνεργάτη του Νίκου Παππά, ώστε να δουν αν μπορούν να χρεώσουν το δωμάτιό του.

Το πέτυχαν και ήταν έτοιμοι να παραγγείλουν χαβιάρι για 2000 δολάρια και στη συνέχεια να κάνουν ρεπορτάζ για το "μεγάλο κόστος της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη".

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από την Δευτέρα αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

SHARE:

24Media Network