“Ελ. Βενιζέλος”: Λήξη συναγερμού για το αεροπλάνο από την Πολωνία που ειδοποίησε για βόμβα – Δεν βρέθηκε τίποτα

“Ελ. Βενιζέλος”: Λήξη συναγερμού για το αεροπλάνο από την Πολωνία που ειδοποίησε για βόμβα – Δεν βρέθηκε τίποτα
INTIME

Έληξε ο συναγερμός στο "Ελ. Βενιζέλος", καθώς στον εξονυχιστικό έλεγχο για βόμβα που έγινε στο αεροπλάνο της Ryanair από την Πολωνία, δεν βρέθηκε τίποτα. Το θρίλερ που προηγήθηκε.

Φάρσα αποδείχτηκε, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, η ειδοποίηση για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο εκτελούσε την Κυριακή (22/01) δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 190 άτομα, Έλληνες και ξένοι. Λίγο πριν φτάσει, και πιο συγκεκριμένα στις 17:10 ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου για ύπαρξη βόμβας, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι απειλή προς την εταιρεία ή από επιβάτη.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και το αεροσκάφος που ήταν να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 17:25, προσγειώθηκε με 10 λεπτά καθυστέρηση συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη.

INTIME

Στο αεροδρόμιο το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ασφαλή τομέα, αποκλείστηκε ο γύρω χώρος και κατακλύστηκε από δυνάμεις της Αστυνομία, ΕΚΑΜ και Πυροσβεστικής.

INTIME


Ο πιλότος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε, ελέγχθησαν ένας ένας οι επιβαίνοντες και στη συνέχεια μπήκαν άνδρες του ΤΕΕΜ για έρευνα στους χώρους.

Στη συνέχεια ο πιλότος ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές ότι η ειδοποίηση για βόμβα έγινε από τον πύργο ελέγχου των Σκοπίων, όταν το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας.

INTIME

INTIME

Η πορεία που διέγραψε το αεροσκάφος:

flightradar24


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα