Συναγερμός στην Κύπρο. Πλοίο με παράνομα πετρέλαιο ανοιχτά της Λεμεσού

Καταδίωξη στα ανοιχτά της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε πλοίο με παράνομο φορτίο πετρελαίου

Συναγερμός σήμανε στην Λιμενική Αστυνομία μετά από πληροφορία ότι πλοίο με παράνομο φορτίο πετρελαίου εντοπίστηκε στα ανοικτά της Λεμεσού. Η Αστυνομία καταδίωξε στα ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα της Λεμεσού το πλοίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του πλοίου, μόλις αντιλήφθηκε τη Λιμενική Αστυνομία, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του δεξαμενόπλοιου, το οποίο θεωρείται ύποπτο για τη μεταφορά κλαπείσας ποσότητας πετρελαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και άλλα γειτονικά κράτη, έγιναν στις 11 Μαρτίου 2014 αποδέκτες αιτήματος της κυβέρνησης της Λιβύης για παροχή βοήθειας για την επιστροφή της κλαπείσας ποσότητας πετρελαίου από το λιμάνι Sidra της Λιβύης.

Στις 14 Μαρτίου 2014 το δεξαμενόπλοιο "Morning Glory", ύποπτο για τη μεταφορά του πιο πάνω φορτίου πετρελαίου, εντοπίστηκε στα 18 ναυτικά μίλια από την Κυπριακή Δημοκρατία (εντός διεθνών υδάτων).

Όπως σημειώνεται, οι αρμόδιες αρχές, τέθηκαν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο το εν λόγω δεξαμενόπλοιο να εισερχόταν στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το δεξαμενόπλοιο δεν αιτήθηκε άδειας ελλιμενισμού σε λιμάνι της Δημοκρατίας.

Σήμερα, το δεξαμενόπλοιο Morning Glory άλλαξε την πορεία του προς νοτιοανατολική κατεύθυνση σε διεθνή ύδατα. Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Δημοκρατίας παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του σε συνεργασία και συντονισμό με τρίτες χώρες και την κυβέρνηση της Λιβύης, καταλήγει η ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network