Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Αποκλείστηκε η περιοχή του Καπιτωλίου και ένας ύποπτος ένοπλος "εξουδετερώθηκε". Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία

Απαγορεύτηκε η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έπειτα από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν κοντά στο κτίριο.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι "εξουδετέρωσε" έναν ύποπτο ένοπλο, ενώ το δίκτυο NBC, επικαλούμενο ομοσπονδιακό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την τύχη του ενόπλου. Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το NBC και το Associated Press, μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε κι ότι άφησε πίσω του μία βαλίτσα την οποία εξετάζουν πυροτεχνουργοί.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ερευνά ένα ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο, στη δυτική πτέρυγα του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον κι έχει αποκλείσει πολλούς παρακείμενους δρόμους.

"Εξαιτίας της πιθανής απειλής ασφαλείας απαγορεύτηκε σε όλους η είσοδος κι η έξοδος από το Καπιτώλιο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κίμπερλι Σνάιντερ.

Το Κογκρέσο δεν συνέρχεται αυτή την εβδομάδα κι ως εκ τούτου στην πόλη βρίσκονται λιγοστοί βουλευτές. Η πόλη ωστόσο είνει γεμάτη τουρίστες καθώς αυτές τις ημέρες διοργανώνεται το ετήσιο δημοφιλές φεστιβάλ Cherry Blossom.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network