Συναγερμός στο Μόναχο: Ένας νεκρός από την επίθεση στο σταθμό του τρένου

Συναγερμός στο Μόναχο: Ένας νεκρός από την επίθεση στο σταθμό του τρένου

Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, μετά την επίθεση που δέχθηκε από έναν τρομοκράτη που σκόρπισε τον πανικό σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόναχο

Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί νωρίτερα σήμερα σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, μετέδωσαν η δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία και το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αρκετούς επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, φωνάζοντας "Αλλάχου Ακμπάρ".

Ο άνδρας που υπέκυψε ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης. Οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα.

"Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση, όπως διαβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, όλοι τους άνδρες.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network