"Συναινετική αλλά βλακώδης η συνεύρεση μας"

"Συναινετική αλλά βλακώδης η συνεύρεση μας"
© GOFFPHOTOS.COM

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που βασίστηκε σε έξι συνέντευξης του Στρος Καν και έχει τίτλο "Η υπόθεση Στρος Καν-Η δεύτερη έρευνα", κυκλοφόρησε στη Γαλλία αποκαλύπτοντας την εξάλεπτη επαφή του με την καμαριέρα

Για την εμπειρία του στο ξενοδοχείο Sofitel μιλά ο Ντομινίκ Στρος Καν, χαρακτηρίζοντας, την εξάλεπτη όπως λέει, επαφή του με την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, "συναινετική αλλά βλακώδη", καθώς όπως έδειξε και η συνέχεια των γεγονότων δεν τον οδήγησε μόνο στην παραίτηση από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά του στέρησε και την ευκαιρία να διεκδικήσει προεδρία της Γαλλίας.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα στην Γαλλία, βασίστηκε σε έξι συνεντεύξεις του Στρος Καν, αλλά και σε επιμέρους έρευνες, έχει τίτλο "Η υπόθεση Στρος Καν-Η δεύτερη έρευνα", και το υπογράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος, και βιογράφος του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Μισέλ Τομπμάν.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Στρος Καν πιστεύει ότι η καμαριέρα συμμετείχε σε μία συνωμοσία εναντίον του προκειμένου ο ίδιος να μην συμμετάσχει στις γαλλικές εκλογές. Επίσης την θεωρεί υπεύθυνη για την μυστηριώδη εξαφάνιση του κινητού του από τη πολυτελέστατη σουίτα.

Πρόκειται για την πρώτη λεπτομερή δημόσια εξιστόρηση των γεγονότων από τον 62χρονο Στρος Καν, για τα όσα συνέβησαν στο πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάιο. Όπως υποστηρίζεται στις σελίδες του βιβλίου η 32χρονη Ντιαλό "έριξε ένα βλέμμα όλο νόημα" στον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ καθώς εκείνος έβγαινε γυμνός από το μπάνιο. "Αυτό το βλέμμα ο ίδιος εξέλαβε ως πρόσκληση για σεξ" γράφει ο Τομπμάν.

Ο Στρος Καν δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημόσια το βιβλίο, ωστόσο οι συνήγοροι της Ντιαλό έσπευσαν πρώτοι να χαρακτηρίσουν την περιγραφή της πελάτισσάς τους στις σελίδες του "παράλογη" και "αποκύημα φαντασίας".

SHARE:

24Media Network