Συνάντηση Δένδια-Βούτσιτς στο Βελιγράδι – Το Κόσοβο στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση Δένδια-Βούτσιτς στο Βελιγράδι – Το Κόσοβο στο επίκεντρο των συζητήσεων
Συνάντηση Δένδια με Βούτσιτς Eurokinissi

Το ζήτημα μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι.

Η διαδικασία για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας-Κοσόβου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Εκμεταλλεύτηκα την όμορφη μέρα για να φιλοξενήσω τον υπουργό κ. Δένδια, με τον οποίο συζήτησα την κατάσταση στην περιοχή, τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και των χωρών μας», έγραψε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ανάρτηση του στο Instagram μετά την συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας αναφέρει επίσης ότι ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για την στάση αρχών που τηρεί η Ελλάδα απέναντι στην Σερβία και τον ίδιο προσωπικά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την διαδικασία του διαλόγου με την Πρίστινα, την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή όπως επίσης και για την υποστήριξη που παρέχει στην πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

Η επίσκεψη του κ. Δενδια στο Βελιγράδι πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη σύνοδο της Οχρίδας, στις 18 Μαρτίου, όταν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ πριν την σύνοδο της Οχρίδας στις 12 Μαρτίου είχε επισκεφτεί την Πρίστινα όπου επίσης εξέφρασε στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι την υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία του διαλόγου με την Σερβία που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα