Πρώτη συνάντηση Ομπάμα με τον ‘ανυπόμονο Τραμπ’ στον Λευκό Οίκο

default image

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα-Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να "επιτύχει" ο διάδοχός του (Vid)

Μία ευρεία συζήτηση είχαν ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον νεοεκλεγέντα “πλανητάρχη” Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησής τους, μακριά από τις κάμερες, ο Ομπάμα δήλωσε, ότι συνομίλησαν για διάφορα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και χαρακτήρισε «εξαίρετη» τη συζήτησή τους. Ακόμη, είπε πως θέλει ο Τραμπ και η σύζυγός του να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος είπε επίσης ότι θεωρεί σημαντικό η χώρα να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει να επιτύχει.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ σημείωσε ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο διήρκεσε περισσότερο από το προγραμματισμένο, επανέλαβε πως συζήτησαν διάφορα ζητήματα με τον Ομπάμα και πρόσθεσε ότι είναι «ανυπόμονος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο»Ομπάμα, καθώς θα έχουν κι άλλες συναντήσεις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι οι πολίτες της χώρας του έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, αλλά θέλει να στείλει το μήνυμα ότι «είμαστε όλοι Αμερικανοί και πατριώτες», πριν από Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ με τον άνθρωπο που τον θα διαδεχθεί την 20ή Ιανουαρίου.

«Είναι σημαντικό για εμάς να θυμόμαστε, μια-δυο μέρες μετά τις εκλογές, ότι είμαστε Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, αλλά πρώτα είμαστε Αμερικανοί και πατριώτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Αυτό είναι το μήνυμα που ο πρόεδρος ελπίζει ότι θα ακούσουν οι περισσότεροι», πρόσθεσε.

Ο Έρνεστ είπε ότι η συνάντηση του Ομπάμα με τον εκλεγμένο διάδοχό του Τραμπ ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα αποκόμισε από τη συνάντηση τη βεβαιότητα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος είναι δεσμευμένος σε μια αποτελεσματική, ομαλή μετάβαση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο CBS η πρώτη εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Τραμπ

Η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκλογή του την Τρίτη.

Το δίκτυο ανακοίνωσε σήμερα ότι η δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ θα πάρει τη συνέντευξη από τον Τραμπ στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη, αύριο Παρασκευή, με κεντρικό ζήτημα την εκλογική του νίκη. Η συνέντευξη του Τραμπ στα 60 Λεπτά θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα