Συνάντηση Σουλτς - Μακρόν στο Παρίσι

SPD leader and top candidate for the German elections in September, Martin Schulz, speaks during a meeting of Germany's Social Democratic Party in Dortmund, Germany, Sunday, June 25, 2017. (Guido Kirchner/dpa via AP)
SPD leader and top candidate for the German elections in September, Martin Schulz, speaks during a meeting of Germany's Social Democratic Party in Dortmund, Germany, Sunday, June 25, 2017. (Guido Kirchner/dpa via AP) AP

Ο αντίπαλος της καγκελαρίου Μέρκελ στις εκλογές Μάρτιν Σουλτς θα συναντηθεί την Πέμπτη στο Παρίσι με τον πρόεδρο Μακρόν

Ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο θα έχει συνομιλίες την Πέμπτη στο Παρίσι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο Σουλτς επιδιώκει να "εκθρονίσει" την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά το κεντροαριστερό κόμμα έχει χάσει το μομέντουμ στις δημοσκοπήσεις έπειτα από την άνοδο που είχε εξασφαλίσει αρχικά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τον Ιανουάριο.

Ο Σουλτς θα πραγματοποιήσει ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD.

Το προεδρικό γραφείο του Μακρόν επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Σουλτς που είναι προγραμματισμένη για τις 1700 GMT.

Ο Σουλτς, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του για μια ισχυρότερη ΕΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή.

(Φωτογραφία: Guido Kirchner/dpa via AP)

SHARE:

24Media Network