Συνέλαβαν ξανά τον Αλεξέι Ναβάλνι

Συνέλαβαν ξανά τον Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Alexei Navalny AP

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε τη σύλληψή του ενώ πήγαινε σε προεκλογική συγκέντρωση

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

«Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για “εξηγήσεις”», έγραψε ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη επειδή «έχει καλέσει επανειλημμένα σε συμμετοχή σε μην εγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις».

Οι ρωσικές αρχές πρέπει να δίνουν την προέγκρισή τους για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων από την αντιπολίτευση, όμως ο Ναβάλνι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το ρωσικό σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων.

Είναι η τρίτη φορά φέτος που συλλαμβάνεται ο Ναβάλνι, ο οποίος σημειώνεται ότι δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας. Ωστόσο, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Πούτιν, που ετοιμάζεται να διεκδικήσει νέα θητεία.

Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα