Συνελήφθη ο Στιβ Μπάνον για απάτη εκατομμυρίων

Συνελήφθη ο Στιβ Μπάνον για απάτη εκατομμυρίων
Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ, Στιβ Μπάνον AP

"Συνεργός" σε απάτη εκατομμυρίων φέρεται να είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ. Σύμφωνα με τις αρχές, εξαπάτησε δωρητές καμπάνιας, παρακρατώντας 1 εκατ. δολάρια.

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, κατηγορούμενος για κατά συρροή εξαπάτηση δωρητών στην καμπάνια “Χτίζουμε το Τείχος”.

Η καμπάνια, μέσω crowdfunding, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσό άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Με τη συνέργεια του Στιβ Μπάνον, ένα μέρος των χρημάτων φέρεται να πέρασε στα χέρια του ιδρυτή της, Μπράιαν Κολφατζ.

Οι δυό τους αλλά και δύο ακόμα άτομα, οι Άντριου Μπαντολάτο και Τίμοθι Σι, συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των ΗΠΑ, σημαντικό μέρος των χρημάτων, χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη “προσωπικών δαπανών πολυτελείας” του Κόλφατζ.

Χαρακτηριστικά οι New York Times αναφέρουν πως ο Κόλφατζ κράτησε περισσότερα από 350.000 δολάρια ενώ ο Μπάνον παρέλαβε μέσω ΜΚΟ, 1 εκατομμύριο δολάρια και κράτησε για τον εαυτό του ένα μεγάλο μέρος του ποσού.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 40 ετών, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Στιβ Μπάνον AP

Ο πρόεδρος Τραμπ “λυπάται” αλλά δεν γνωρίζει τίποτα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται “πολύ άσχημα” για τη σύλληψη του πρώην στενού συμβούλου του, του Στιβ Μπάνον, όμως τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον οργανισμό που είχε ιδρύσει εκείνος προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

“Πιστεύω ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός”, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. “Δεν έχω επαφές μαζί του εδώ και χρόνια, κυριολεκτικά χρόνια”, πρόσθεσε.

Ακόμα διαβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει τους τρεις συγκατηγορούμενους του Μπάνον και μάλλον δεν έχει συναντηθεί ποτέ μαζί τους.

Ποιός είναι ο Στιβ Μπάνον

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου και εκτελεστικός διευθυντής της προεδρική του εκστρατείας, Στίβ Μπάνον, έχει χαρακτηριστεί από το Bloomberg “ο πιο επικίνδυνος πολιτικός παράγοντας στην Αμερική” και όχι τυχαία.

Με αποδεδειγμένα ακραίες πεποιθήσεις -άλλωστε πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν επικεφαλής του ακροδεξιού ειδησεογραφικού ιστοτόπου, BreitBart News, ο οποίος προωθεί ρατσιστικό, σεξιστικό, ξενοφοβικό και αντισημιτικό υλικό– ο ίδιος έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα.

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, θεωρήθηκε ως ο ιθύνων νους του ξαφνικού προεδρικού διατάγματος του Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ατόμων από 7 μουσουλμανικές χώρες, ακόμα και αν είχαν διπλή υπηκοότητα ή άδεια παραμονής.

Τον Μάρτιο του 2018, σάλος είχε ξεσπάσει, όταν αποδείχθηκε πως ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Τραμπ, ήταν υπεύθυνος για την υλοποίηση ενός προγράμματος στην εταιρία Cambridge Analytica που είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση στοιχείων μέσω Facebook. Να σημειωθεί, πως η εταιρία την περίοδο εκείνη κατηγορήθηκε πως έπαιξε ρόλο στη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Μπάνον παντρεύτηκε τρεις φορές, με ίσο αριθμό διαζυγίων και έχει 3 κόρες. Του έγινε μήνυση από την 2η σύζυγο του για ενδοοικογενειακή βία καθώς και για αντισημιτικά σχόλια στις αρχές του 1996, όμως οι κατηγορίες αποσύρθηκαν καθώς η σύζυγος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα