Συνελήφθη ο υπασπιστής και στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν

Συνελήφθη ο υπασπιστής και στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν

Σύμφωνα με το  CNN Turk, πρόκειται για το “δεξί χέρι” του προέδρου της Τουρκίας σε θέματα άμυνας. Συνελήφθη και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ

Ο ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Αλί Γιαζιτζί, συνελήφθη σήμερα σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Εν τω μεταξύ και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κρατείται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν Βαν συνελήφθη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός επανέλαβε τις αεροπορικές επιχειρήσεις του κατά του ΙΚ από την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Οι επιχειρήσεις του συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επαναλήφθηκαν σε όλες τις βάσεις στην Τουρκία", μετά το άνοιγμα του τουρκικού εναέριου χώρου στα στρατιωτικά αεροσκάφη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πραξικόπημα στην Τουρκία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network