Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες
Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, Αρχείο AP

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο σημείο συνετρίβη - Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώση δημοσιεύθηκαν στο Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας.

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Ethiopian Airlines συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο σημείο συνετρίβη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν νεκροί, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό τους.

Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών προς το Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, δίχως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

Δεν υπάρχουν επιζώντες

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες,” ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα