Συντριβή Αμερικανικού ελικοπτέρου στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας

Συντριβή Αμερικανικού ελικοπτέρου στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας

Ένα ελικόπτερο UH-60 Black Hawk του αμερικανικού στρατού συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα. Οι συνθήκες δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη σήμερα στη Νότια Κορέα, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Το ελικόπτερο, ένα UH-60 Black Hawk σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, συνετρίβη στην κομητεία Σεολγουόν, στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, σε συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξάγουν τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

Το Yonhap διευκρίνισε πως, σύμφωνα με τους διασώστες, οι 12 στρατιωτικοί που επέβαιναν του ελικοπτέρου επέζησαν.

Το επεισόδιο σημειώνεται σ' ένα πλαίσιο ιδιαίτερα ζωηρής έντασης στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από μια νέα σειρά κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον της Βόρειας Κορέας μετά την τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τις αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις, οι οποίες θεωρεί πως αποτελούν γενική πρόβα για μια εισβολή στο έδαφός της, και απείλησε τη Σεούλ και τους συμμάχους της με πυρηνικά πλήγματα.

Περίπου 28.500 αμερικανοί στρατιωτικοί σταθμεύουν στη Νότια Κορέα από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network