Συρία: Απογοήτευση αντιπολίτευσης με τη στάση Ομπάμα για απόφαση του Κογκρέσου

Συρία: Απογοήτευση αντιπολίτευσης με τη στάση Ομπάμα για απόφαση του Κογκρέσου
PHOTOGRAPH: BASSAM KHABIEH/REUTE

Η συριακή αντιπολίτευση δήλωσε "απογοητευμένη" από την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να παραπέμψει σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ

Ο Σαμίρ Νάσαρ, μέλος της διοίκησης του συριακού Εθνικού Συνασπισμού, σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη από τη Βηρυττό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "αναμέναμε μία άμεση και επικείμενη επίθεση, όμως πιστεύουμε πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά τα στρατιωτικά πλήγματα".

Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του που ο "Ομπάμα εκφράσθηκε υπέρ μίας προσφυγής σε στρατιωτικές επιδρομές, αλλά τις καθυστέρησε για εννέα ημέρες".

"Αισθανθήκαμε μία απογοήτευση. Όμως μετά την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ο Ομπάμα θέλησε να ενισχύσει τη θέση του και να περιβληθεί από μία κάλυψη σε πολιτικό επίπεδο", πρόσθεσε ο Νάσαρ.

"Η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών περιέχει αδιάσειστες αποδείξεις για την ευθύνη της κυβέρνησης στην επίθεση αυτή με χημικά όπλα. Τα μέλη του Κογκρέσου πρόκειται να κατανοήσουν πως οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες του Ιράκ», επεσήμανε.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που συνεδριάζει σήμερα, "πρόκειται να προσφέρει μία σθεναρή στήριξη σε ένα αεροπορικό πλήγμα", υποστήριξε ο Νάσαρ. Επίσης κι η "θέση της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική. Η Ουάσιγκτον έχει ανάγκη από μία τέτοια υποστήριξη", πρόσθεσε.

"Ο Συνασπισμός θα πραγματοποιήσει επαφές με τις αραβικές χώρες και την Τουρκία ώστε αυτές να συντονίσουν κατά τον μέγιστο βαθμό τη στάση τους με αυτή των ΗΠΑ. Θα προσπαθήσουμε να σπρώξουμε αυτές τις χώρες να συμμετάσχουν σε μία στρατιωτική επιχείρηση που θα ανακουφίσει αφάνταστα τα δεινά του συριακού λαού", κατέληξε ο Νάσαρ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network