Συρία: Ο Ερντογάν προκαλεί ανθρωπιστική κρίση στις περιοχές που “χτυπούν” οι αεροπορικές επιδρομές -Εκτοπίζονται οικογένειες

Συρία: Ο Ερντογάν προκαλεί ανθρωπιστική κρίση στις περιοχές που “χτυπούν” οι αεροπορικές επιδρομές -Εκτοπίζονται οικογένειες
Στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. AP

Πολλά τα θύματα, ακόμη περισσότερες οι καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές στα συριακά εδάφη που χτυπά ο Ερντογάν. Διαμορφώθηκαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

To υποψιαζόμασταν, το πληροφορούμασταν αλλά πλέον το ξέρουμε και επίσημα. Οι συνεχόμενες τουρκικές επιδρομές της Τουρκίας σε συριακά εδάφη έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση σε κουρδικούς και αραβικούς πληθυσμούς των εν λόγω περιοχών.

Τη σχετική αναφορά, κατόπιν έρευνας, την έκανε η Human Rights Watch η οποία συνομίλησε τις προηγούμενες ημέρες με ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο κάτω από διάφορες ιδιότητες.

Τι μάθαμε; Οικογένειες έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, οι διακοπές ρεύματος είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο, οι ελλείψεις καυσίμων επίσης. Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οπως είναι αναμενόμενο, τα πλήγματα προκαλούν πολύ περισσότερα προβλήματα στις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού. Ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα δεν υφίσταται και το γεγονός αυτό έχει ως άμεση συνέπεια τη ραγδαία φτωχοποίηση των ήδη αδύναμων στρωμάτων.

Από την άποψη των ανθρωπίνων απωλειών, οι νεότερες καταγραφέςε κάνουν λόγο για 31 νεκρούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι χτυπούν αδιακρίτως καθώς στο στόχαστρό τους έχουν μπει σχολεία, κέντρα θεραπείας για τον κορονοϊό, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πρατήρια καυσίμων.

Κοντολογίς, η Τουρκία κάνει αυτό που επιχειρεί η Ρωσία στην Ουκρανία. Χτυπά κρίσιμες υποδομές των περιοχών για να γονατίσει οικονομικά τους κατοίκους και από ότι φαίνεται τα καταφέρνουν.

Οι επιδρομές, θυμίζουμε, γίνονται υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας” των Κούρδων και πέρα από φιλολογικές αντιδράσεις, ουσιαστικά καμία χώρα δεν έχει ορθώσει ανάστημα στις πρακτικές αυτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα