Συρία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από διπλή επίθεση, την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Συρία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από διπλή επίθεση, την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, μία με παγιδευμένο αυτοκίνητο και άλλη μία επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στο σιιτικό μαυσωλείο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, στα προάστια της Δαμασκού.

Το προάστιο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ φιλοξενεί το ιερότερο σιιτικό μαυσωλείο της Συρίας και αποτελεί την έδρα των σιιτικών ομάδων από τον Λίβανο και το Ιράκ που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με το ΙΚ, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά την ίδια στιγμή που, σε απόσταση μερικών μέτρων, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν. Οι 13 από τους νεκρούς ήταν άμαχοι πολίτες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας πρόβαλαν εικόνες από την περιοχή όπου διακρίνονται οι τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί σε μια πολυσύχναστη λαϊκή αγορά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Isis
SHARE:

24Media Network