Τα "γυρίζει" ο Ερντογάν: Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην ένταξη στην ΕΕ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μία μέρα μετά την επικριτική έκθεση της ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός, ανακοινώνοντας μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και στις απαγορεύσεις πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης. Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια -- δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν σε Άγκυρα: Καταγεγραμμένες οι παράνομες ενέργειες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Προκαλεί πανηγυρίζοντας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με tweet στις... 14:53

Τουρκία: Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Ευρώπη

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για τους S-400: Έκλεισαν "ραντεβού" στην Ιαπωνία

SHARE: